marți, mai 21, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișCulturăFosile de mamut, descoperite într-o localitate din Timiș. Au fost donate Muzeului...

Fosile de mamut, descoperite într-o localitate din Timiș. Au fost donate Muzeului Național al Banatului

O descoperire fascinantă a fost făcută de un bărbat dintr-o localitate din județul Timiș. Acesta a scos la lumină… fosile de mamut. Nu a ținut „comoara” pentru el, ci a donat-o Muzeului Național al Banatului, pentru ca ea să poată fi admirată de toți vizitatorii.

Colecția Muzeului Național al Banatului s-a îmbogățit cu fosile de mamut. Le-a descoperit Tiberiu Fîntînă, în apropierea localității Bazoș, județul Timiș, în apropierea râului. Nu a stat pe gânduri și le-a donat muzeului, pentru ca toată lumea să poată admira rămășițele uriașelor mamifere dispărute de foarte mult timp.

„Mamuții, aceste creaturi maiestuoase care au călcat pământul timp de milioane de ani, până la sfârșitul ultimei ere glaciare, au fost înrudiți îndeaproape cu elefanții de astăzi, făcând parte din aceeași familie taxonomică, Elephantidae. Linia lor genealogică își are rădăcinile în Africa, de unde au migrat în Europa acum circa 3.5 milioane de ani. În decursul erei lor, au existat patru cronospecii principale, fiecare adaptându-se la schimbările climatice și ecologice prin modificări morfologice remarcabile, în special la nivelul dentiției. Mamutul lânos, cea mai cunoscută specie, a coexistat cu omul preistoric, care a vânat aceste creaturi pentru carne și a folosit oasele și fildeșul lor în scopuri diverse, de la construcția locuințelor la fabricarea uneltelor și obiectelor de artă”, spun cei de la MNaB.

Tezaurul paleontologic adaugă o mare valoare patrimoniului muzeului și oferă o fereastră spre trecutul îndepărtat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare