vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieRețelele de apă și canalizare din Sânnicolau Mare și Cenad, extinse și...

Rețelele de apă și canalizare din Sânnicolau Mare și Cenad, extinse și reabilitate. Aquatim a semnat un nou contract

Rețelele de apă și canalizare din Sânnicolau Mare și Cenad vor fi extinse și reabilitate. Aquatim a semnat miercuri, 3 aprilie, un contract pe fonduri europene în valoare de 54,8 milioane de lei fără TVA.

Aquatim a semnat, ieri un nou contract pe fonduri europene pentru execuția rețelelor de apă și canalizare din Sânnicolau Mare și Cenad, în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” – etapa a II-a, (cod SMIS 2021 318847), din cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD).

Contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Sânnicolau Mare, Cenad – rest de executat”, în valoare de 54,821,938.38 lei, fără TVA, a fost semnat cu Asocierea ERBASU EDIL CONSTRUCT SA- CONSTRUCTII ERBASU SA- CONS ELECTRI-FICAREA INSTAL SRL și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 48 de luni perioada de garanție.

Astfel, Sânnicolau Mare și Cenad, vor beneficia de extinderea/reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 39 km de conducte noi pentru apa potabilă, precum si de o gospodărie nouă de apă, la Cenad. În cadrul aceluiași proiect, în Sânnicolau Mare vor fi montate cinci stații de pompare a apei uzate, iar alte cinci în Cenad. Vor fi extinse și reabilitate peste 23 de km de conducte canalizare a apei uzate.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 de localități din județul Timiș.    

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Dar unele din cele existente, degradate si cu blindaje cand le veti inlocui? In monitorul de sannicolau a fost mentionat in cativa ani la rand acest lucru, ca se vor inlocui conductele, dar…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare