vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăIMPORTANTEParapeți de beton pe tot traseul centurii de nord a Timișoarei. Încep...

Parapeți de beton pe tot traseul centurii de nord a Timișoarei. Încep lucrările, traficul este restricționat

Urmează o perioadă în care traficul se va desfășura cu restricții pe centura de nord a Timișoarei. Muncitorii DRDP Timișoara încep marți, 23 aprilie, montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. 

Traficul de pe centura Timișoara Nord se va desfășura cu dificultate de marți, 23 aprilie, pentru că muncitorii DRDP Timișoara încep montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Lucrările vor începe dinspre comuna Dumbrăvița, spre sensul giratoriu cu drumul spre localitatea Covaci.

Va continua pe toată centura în funcție de mobilizarea antreprenorului contractat pentru această lucrare de siguranță a circulației. Prin proiectul de așternere a covorului asfaltic, realizat în vara anului 2023, s-a aplicat marcajul linie dublă continuă, fiind lăsat spațiu pentru amplasarea ulterioară a parapetului de beton. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației, fiind dirijat de piloți de trafic.

Intenția montării parapeților de beton pe mijlocul centurii fusese anunțată inițial din vara anului trecut, iar până la finalul lui 2023 ar fi trebuit să fie gata. Acum, nu mai este cale de întoarcere.

Accidente cu peste 30 de persoane rănite

Decizia de montare de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului a fost luată de comun acord cu IPJ Timiș, încă de anii trecuți, pentru a-i obliga pe șoferi să respecte semnalizarea rutieră. Conform datelor Poliției Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai centurii Municipiului Timișoara, au fost 20 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora au decedat trei persoane, nouă persoane au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor.

Depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare au fost principalele cauze care au dus la producerea accidentelor. Acest sector de drum este considerat cu risc rutier din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe doar 12,6 km.

Citește și:

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare