vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișCulturăPremieră la Teatrul Național Timișoara. Victimele datoriei, de Eugene Ionesco

Premieră la Teatrul Național Timișoara. Victimele datoriei, de Eugene Ionesco

O nouă premieră va urma pe scena Teatrului Național din Timișoara, săptămâna viitoare. Victimele Datoriei, de Eugène Ionesco, traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi, se va juca joi, 25 aprilie 2024, de la ora 19.

Iubitorii de teatru din Timișoara au șansa să facă o incursiune în subconștient, însă nu cu Freud sau Jung, ci cu Eugène Ionesco. Premiera spectacolului Victimele Datoriei, traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi, va avea loc joi, 25 aprilie 2024, de la ora 19, , în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

„Am proiectat pe scenă îndoielile, angoasele mele profunde, le-am pus în dialog și le-am întruchipat (…); scriam cu cea mai mare sinceritate; (..) am intitulat asta VICTIMELE DATORIEI”, scria Eugène Ionesco în „Note și contra-note”.

Purtând amprenta regizorală a lui Radu Iacoban, spectacolul este o tragi-comedie construită ca un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, între concret și inefabil, își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate, interpretat de unul dintre cei mai reprezentativi actori ai Teatrului Național din Timișoara, Matei Chioariu – pe un drum bizar, comic și tragic, pe care se vede silit să îl parcurgă, în căutarea rădăcinilor răului, în ciuda (sau poate din cauza) placidității care îl supune regulilor, fără discernământ. Parcurge acest traseu, victimă, în fond, a propriilor teorii despre teatru, împins, ghidat, provocat de niște personaje la fel de caleidoscopice, interpretate de reputații actori Claudia Ieremia, Marin Lupanciuc, Ion Rizea și Iuliana Crăescu. Scenografia și visuals-urile sunt semnate de Tudor Prodan.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tntm.ro și fizic, la Agenția de bilete Mărășești, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11-19.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare