sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEVIDEO. Spa-ul de la Mako s-a extins. Noua aripă a fost inaugurată

VIDEO. Spa-ul de la Mako s-a extins. Noua aripă a fost inaugurată

Complexul balnear de la Mako a fost renovat și extins. La inaugurarea spa-ului inspirat după Atlantida, a participat și premierul Ungariei, Victor Orban.

Localitatea Mako se poate mândri cu cea mai nouă zonă spa din Ungaria. Complexul Hagymatikum, construit după planurile arhitectului Imre Makovecz, a fost renovat și extins. Este inspirat după Atlantida. Au fost două zile de festivități, iar printre cei care au participat s-a numărat și premierul Ungariie, Victor Orban, care a spus că Mako a devenit, astfel, cel mai atractiv oraș din Ungaria când vine vorba despre băile termale.

Noua clădire care a fost recent inaugurată are o suprafață de aproape 2.500 de mp, două piscine, o nouă recepție și o zonă de primire a oaspeților. Piscina termală este acoperită parțial și care un bar acvatic. Zonele verzi au fost și ele renovate, grădina de relaxare are spațiu de promenadă, iar facilitățile sportive nu lipsesc, terenuri de volei pe plajă și tenis cu piciorul. Există o fântână termală cu apă terapeutică și fântână cu apă rece.

Lucrarea lui Makovecz e terminată. A ieșit așa cum a vizat arhitectul, așa cum au visat constructorii. Deși viața pe pământ al lui Makovecz s-a sfârșit în 2011, cred că maestrul e cu noi și astăzi. Lumea Atlantidei a fost unul din visele sale. În orașul nostru sunt 14 construcții care poartă semnătura lui Makovecz”, a declarat Farkas Éva Erzsébet, primarul din Mako.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată