sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieFOTO. Campanie de plantări de primăvară cu sute de arbori pe străzile...

FOTO. Campanie de plantări de primăvară cu sute de arbori pe străzile din Sânnicolau Mare

Campania de plantări de primăvară a început în forță la Sânnicolau Mare. Sute de arbori ornamentali au fost sădiți pe străzile celui mai vestic oraș al țării.

Cel mai vestic oraș al țării nu duce lipsă de spații verzi, bine întreținute. Ba din contră. Zilele consecutive cu temperaturi pozitive de la începutul acestei primăveri au adus o pată în plus de culoare pe străzile celui mai vestic oraș al țării. Corcodușii roșii, așa cum sunt ei cunoscuți în denumirea populară, au creat un decor spectaculos și au completat spațiul de promenadă.

Sute de alți arbori ornamentali au fost plantați deja și primăvara aceasta pe străzile din Sânnicolau Mare. Muncitorii de la spații verzi au intervenit în mai multe zone ale orașului, unde au sădit specii precum platan, arțar, frasin, prunus sau păducel.

„Încercăm să extindem zona de spații verzi. Primăvara aceasta am făcut deja plantări în apropierea poligonului, dar și pe strada Comloșului. În zona de blocuri, am făcut completări pe mai multe străzi, acolo unde copacii au fost uscați sau deteriorați”, a spus Marius Hiticaș, șeful serviciilor de Spații verzi din Sânnicolau Mare.

Zona FNC, pădure urbană

În partea de nord a orașului Sânnicolau Mare va crește o mică pădure urbană. La sfârșitul lunii februarie, în zona FNC-ului, acolo unde există și o baltă de pescuit, zeci de persoane au plantat aproximativ 1.700 de salcâmi. La acțiune au pus umărul nu doar cei de la spații verzi, dar și elevi ai Liceului Tehnologic „Kristofor Nako” din Sânnicolau Mare.

„Va fi o zonă de relaxare, cu multă umbră. Sânmicloșenii vor putea să meargă acolo să se relaxeze mai ales pe timpul verii. Urmărim să creștem zona verde, de umbră, și să creștem numărul arborilor în toate zonele. La nivelul orașului avem aproximativ 70 de hectare pe care le întreținem”, a adăugat Marius Hiticaș, șeful serviciului de Spații Verzi din Sânnicolau Mare.

În aceeași zonă, sâmbătă, în data de 6 aprilie, vor fi plantați aproximativ 150 de arbori. Scopul acțiunii este de a reface habitatul păsării dumbrăveanca.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată