sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăIMPORTANTEAbandonați pe un câmp din Timiș, 14 cățeluși au fost salvați de...

Abandonați pe un câmp din Timiș, 14 cățeluși au fost salvați de polițiști

Nu mai puțin de 14 cățeluși abandonați pe un câmp de la marginea unei localități din Timiș au fost salvați de polițiști. Toți puii sunt teferi acum și își așteaptă viitorii stăpâni.

Lăsați în voia sorții, pe un câmp din apropierea localității Săcălaz, județul Timiș, 14 cățeluși au fost salvați vineri, 22 martie, de oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș – Biroul pentru Protecția Animalelor, ajutați de câțiva cetățeni, iubitori de animale. Puii sunt în afara oricărui pericol, în grija unei asociații, unde au parte de îngrijire și tratament medical veterinar. Își așteaptă viitorii stăpâni.

Cel care a abandonat animalele nu a fost depistat, motiv pentru care polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor doresc să sublinieze importanța sterilizări animalelor de companie, care joacă un rol esențial în reducerea numărului de animale fără stăpân și în prevenirea abandonului, conform legislației în vigoare privind protecția animalelor. Potrivit art. 6, lit. f din Legea nr. 205/2004 Rep. privind protecția animalelor, „abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată