joi, iulie 25, 2024
No menu items!
AcasăIMPORTANTEIon V. Ionescu a murit

Ion V. Ionescu a murit

Legendar antrenor de fotbal al Politehnicii Timișoara, Ion V. Ionescu s-a stins din viață duminică seară, în jurul orei 22. În 2 mai 2024 împlinise vârsta de 88 de ani.

„Jackie” Ionescu, celebrul fost antrenor al Politehnicii Timișoara, s-a stins din viață seara trecută în jurul orei 22. Avea vârsta de 88 de ani pe care îi împlinise în data de 2 mai 2024. Ion V. Ionescu a avut mai multe mandate pe banca clubului alb-violet și a devenit unul dintre numele emblematice din istoria echipei-fanion a Banatului. Primul dintre ele în perioada 1972-1975, când a preluat-o pe Politehnica din liga secundă, a promovat-o după un sezon, iar în 1974 a ajuns în finala Cupei României, pierdută în fața Jiului Petroșani.

După aventuri la Jiul Petroșani, CFR Timișoara, UTA sau FCM Reșița, revine în 1979 pe banca Politehnicii Timișoara. Un sezon în care reușește să câștige Cupa României după un meci cu Steaua București. Este omul care s-a aflat pe banca clubului alb-violet în Cupa Cupelor, sezon în care Timișora a eliminat-o pe Celtic Glasgow. În stagiunea 1980-1981 ajunge din nou în finala Cupei României, dar Politehnica Timișoara pierde cu Universitatea Craiova.

Printre momentele antologice rămase în istoria clubului alb-violet se numără victoria cu Dinamo din 8 noiembrie 1987. Una care a fost decisivă pentru ca aceștia să piardă titlu. Un meci la finalul căruia Mircea Lucescu le-a promis timișorenilor retrogradarea. Care, întâmplător sau nu pe vremea sistemului comunist, a avut să vină…

Profesorul Ion V. Ionescu a mai antrenat echipe precum Corvinul Hunedoara, Aurul Brad, Sportul Studențesc sau Progresul, pe lângă cele amintite anterior. Numele său, însă, se identifică cu cel al Politehnicii Timișoara.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la ora 15, la cimitirul din Calea Șagului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare