joi, iulie 25, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieCentura de sud a Timișoarei, la 90%

Centura de sud a Timișoarei, la 90%

Șantierul centuri de sud a Timișoarei a ajuns la un stadiu de execuție de aproximativ 90%. Săptămâna aceasta, zilnic, aproximativ 400 de persoane au efectuat lucrări nonstop.

DRDP Timișoara transmite că, pe tot parcursul acestei săptămâni, pe șantierul centurii de sud a Timișoarei a continuat așternerea straturilor de asfalt (de bază, de legătură sau de uzură), amenajarea intersecțiilor și girațiilor, montarea de panouri fonoabsorbante, amenajarea spațiilor de parcare, taluzări, șanțuri și rigole, ziduri de sprijin, precum și la pasajele de pe traseu.

Stadiul de execuție a ajuns la aproximativ 90%, iar antreprenorul estimează că va finaliza lucrările pe parcursul lunii august. Motiv pentru care, și săptămâna aceasta, zilnic pe șantier au intervenit aproximativ 400 de persoane, inclusiv mecanicii, șoferii și laboranții. S-a lucrat nonstop.

Epopeea centurii de sud a Timișoarei ar trebui să se termine în vara anului 2024. Șantierul a început în luna martie a anului 2020, iar câștigătorul inițial, Tirrena Scavi, ar fi trebuit să finalizeze totul în maximum doi ani. Nu s-a putut ține de contractul semnat din cauza numeroaselor probleme, iar contractul a fost reziliat de CNAIR. A fost desemnat un nou câștigător în vara anului 2023.  Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL face „Execuția lucrărilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timișoara Sud – rest de executat”. Șoseaua se întinde pe o distanță de 25,690 km și trebuie să fie finalizată în vara anului 2024.

Varianta de ocolire Timișoara sud este proiectată să lege ieșirea din oraș, de pe Calea Lugojului, cu cea spre Utvin și Sânmihaiu Român. Va trece pe lângă Chișoda, Giroc, Moșnița și Ghiroda și va avea două benzi. După ce va fi finalizată centura de sud va mai rămâne realizarea tronsonului dintre Utvin și Calea Aradului, prin Săcălaz, în partea de vest, pentru ca inelul să fie închis.  Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este Programul Operațional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021 – 2027. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare