vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPolițiștii din Timiș, cu ochii pe șoferii de transport persoane și mărfuri

Polițiștii din Timiș, cu ochii pe șoferii de transport persoane și mărfuri

Șoferii de autobuze, microbuze și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi trași pe dreapta pe tot parcursul acestei săptămâni, atât în Timiș, cât și pe alte artere din țară. Polițiștii desfășoară acțiunea „Truck & Bus.

„Pe parcursul săptămânii 13 – 19 mai a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române va coordona, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone”, a transmis Poliția Timiș.

Astfel, oamenii legii vor să se asigure că transportul de persoane se desfășoară în siguranță. Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control.

În cele 7 zile, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Timiș vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

De asemenea, polițiștii vor utiliza și aparatul TachoScan pentru a verifica dacă șoferii profesioniști respectă timpii de odihnă. În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare