vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăSPORTFOTO. Muzeul Politehnicii Timișoara, cel mai nou vis al suporterilor alb-violeți

FOTO. Muzeul Politehnicii Timișoara, cel mai nou vis al suporterilor alb-violeți

Până să aibă un nou stadion modern și demn de numele pe care îl poartă și de ceea ce reprezintă, Politehnica Timișoara ar putea să aibă un muzeu permanent. Este cea mai nouă dorință a suporterilor reuniți sub numele „Druckeria, care de-a lungul timpului au colecționat peste 100.000 de documente referitoare la echipa-fanion a Banatului.

Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeriaîși dorește ca Politehnica Timișoara să înființeze un muzeu permanent al clubului, astfel că lansează un apel și invită comunitatea să își exprime preferințele inclusiv prin intermediul unui sondaj de opinie. De-a lungul timpului, fanii echipei-fanion a Banatului au adunat peste 100.000 de documente și obiecte de colecție – tricouri de joc, trofee, obiecte personale, fotografii, programe de meci, extrase din ziare și multe altele – fiind una dintre cele mai extinse arhive documentare ale unui club din sud-estul Europei.

Totodată, suporterii alb-violeți au în plan și transformarea tribunei oficiale a stadionului „Dan Păltinișanu într-un punct muzeal temporar și organizarea de evenimente conexe în acest spațiu neconvențional, pe parcursul acestui an, până când vechea arena va fi dărâmată. Acest proiect își dorește să aducă laolaltă autoritățile locale, județene, comunitatea de suporteri, foști antrenori, jucători sau conducători ai Politehnicii, precum și oricare alte persoane care pot deține materiale de colecție Poli sau informații despre istoria clubului.

Cei de la „Druckeria au conceput și un sondaj de opinie prin care vor fi colectate răspunsuri până în luna octombrie a acestui an, cu scopul de a defini tipologii de vizitatori și de a oferi o analiză asupra preferințelor comunității în materie de design, abordare, prezentare și facilități adiționale pe care muzeul ar trebui să le ofere. Sondajul de opinie propune în total 28 de întrebări împărțite în patru secțiuni, durata maximă de completare fiind de 15 minute. El poate fi completat AICI. La sfârșitul sondajului, prin tragere la sorți, vor fi acordate premii câtorva dintre cei care vor parcurge întrebările. Mai multe detalii vor fi anunțate pe parcursul campaniei.

În anul 2024, cei de la „Druckeria”, în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, au organizat o expoziție temporară denumită „Politehnica Centenar” care a fost extrem de vizitată și de apreciată în cele aproape patru luni în care a rămas montată în mansarda Bastionului Theresia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare