O nouă ediție a Banat Brunch este programată să aibă loc sâmbătă, în data de 11 mai. Oaspeții sunt invitați la curtea Casei de la Măicuța, în localitatea Secusigiu, la numărul 2010.
În luna mai, Banat Brunch se mută pe malurile râului Mureș. În curtea Casei de la Măicuța, la Secusigiu, se vor servi platouri cu aperitive de primăvară, șuncă fiartă, papricaș de miel, pită de Pecica și alte bunătăți. Este un eveniment organizat de Asociația „De la Măicuța” în colaborare cu Asociația My Banat, care își dorește să prezinte comunitatea prin prisma istoriei și a culturii sale și marchează prin această acțiune exact 100 de ani de la organizarea în localitate a Serbării cîmpenești.

Program, 11 mai 2024
- 11 -11:30 – Primire invitați în casa De la Măicuța, localitatea Secusigiu nr. 210
- 11:30 – Deschiderea evenimentului
Meniu Banat Brunch
Aperitive:
- Platou cu aperitive de primăvară: Ouă vopsite cu foi de ceapa, brânza de oaie de la familia Preda, ceapa, ridichi, salată verde;
- șoanca fiartă cu ouă și tormac;
- Pita de Pecica cu untură și boia;
- Pita de Pecica cu miere de stup;
Meniu cald:
- Zupa de gaină cu tăiței de casă
- Carne de găină cu legume din zupă la dubă (cuptor)
- Papricas de miel de la Minerva Preda cu crumpi (cartofi)
- Crumpi noi cu sos de mărar
- Sarme (sarmale) de porc – cu drag de la Mariana, Lia și Lili
- Spanac cu ouă
- Salată verde
Desert:
- Păturată acră cu mac – de la Lili
- Cornulețe cu nucă – de la Otilia
- Greta Garbo – de la Otilia
- Aluat fraged cu gem – cu drag de la Buni Cornelia
- Foi fagure cu cremă de zahăr ars și rahat sau nucă
- Cornulețe cu gem
Activități:
11 – 13: Brunch în curtea De la Măicuța; Ateliere de croșetat, expoziție de desene
13 – 15: Tur de arhitectură rurală ghidat de studenți de la Facultatea de Arhitectură Timișoara; Vizită la stână familiei Preda și atelier demonstrativ de făcut brânză
Detalii și înscrieri se pot face AICI.

