sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațiePlanuri mari pentru malul Begăi: teren de sport, păduri urbane și sute...

Planuri mari pentru malul Begăi: teren de sport, păduri urbane și sute de plante

Terenuri de sport, mărginite de mici păduri urbane, peste 1.000 de plante perene și zeci de arbuști plantați. Sunt promisiunile Primăriei Timișoara în ceea ce privește amenajarea malului Begăi în zona centrală, acolo unde au fost demolate clădiri ridicate fără autorizație.

Administrația publică de pe Bega transmite că „o zonă verde vibrantă înlocuiește, în această primăvară, construcțiile ilegale de pe malul Begăi. Un hectar de teren va fi transformat într-o zonă de relaxare, cu păduri urbane, un spațiu pentru sport și pentru evenimente, dotată cu terenuri de baschet și mese de ping-pong.

Conform Primăriei Timișoara, după tasarea terenului va fi montat un sistem de irigații automat și vor fi refăcute reparații la sistemul de iluminat. Una dintre pădurile urbane va fi de pini, iar cealaltă de carpeni și vor mărgini terenul de sport. , În apropierea podului Mitropolit Andrei Șaguna, unde s-a păstrat o bucată din terenul mlăștinos pe care a fost construită Timișoara, stufărișul va fi menținut și completat, iar zona va fi îngrădită pentru a fi pusă în valoare. În plan este inclusă și o zonă cu habitat natural, spațiu destinat biodiversității din mediul urban, amenajată cu 8 specii de arbori. Pe toată suprafața se vor planta peste 1.000 de plante perene și arbuști și peste 100 de arbori: arțari norvegieni, frasini de munte Raywood, pini silvestri, pini negri, carpeni albi, mesteceni albi, stejari roșii, paltini de câmp, ulmi, fagi, arbori de gumă cu frunze roșii. 

„Așa cum am promis atunci când am emis dispozițiile de demolare, redăm timișorenilor patrimoniul orașului care a fost prădat decenii de tot felul de șmecheri. Noua amenajare este doar prima etapă a Coridorului de Agrement Urban pe care îl amenajăm pe malul Begăi, în locul construcțiilor ilegale pe care le-am desființat. Va fi un loc pentru comunitate, unde timișorenii să pot plimba, pot face sport și se pot relaxa. Recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Begăi va continua, iar amenajarea actuală va fi extinsă”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Terenul în valoare de aproape 5 milioane de euro, cu o suprafață de peste 12.000 mp, pe care au fost construite clădiri fără autorizații și fără contracte de concesiune – Terasa Boss și Gatsby Social Club – a fost eliberat în urma unei operațiuni de demolare a imobilelor. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată