sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișEducațieMicrobuze electrice pentru școlile din Timiș

Microbuze electrice pentru școlile din Timiș

Nu mai puțin de 24 de microbuze electrice pentru elevi vor ajunge în Timiș, până la sfârșitul anului 2024. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul la începutul acestui săptămâni.

Elevii din Timiș vor ajunge la școală cu microbuze electrice. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de finanțare, iar mijloacele de transport vor ajunge la mai multe unități de învățământ din cel mai vestic județ al țării până la sfârșitul acestui an. Potrivit contractului semnat, vor sosi 24 de microbuze electrice 16+1, urmând ca în perioada următoare să se achiziționeze încă 3 microbuze electrice 8+1, toate fiind prevăzute  pentru transportul elevilor.

Se asigură, astfel, standarde ecologice de transport școlar, prin finanțare PNRR. Pe lângă protejarea mediului, noile mijloace de transport vor contribui și la scăderea abandonului școlar, deplasarea copiilor urmând să devină mai rapidă și mai confortabilă.

„Acordăm o mare atenție educației și încurajăm prezența copiilor la școală, oferindu-le condiții civilizate și ecologice de transport. Sper ca microbuzele electrice pe care le vom achiziționa să-i apropie pe cei mici și mai mult de școală, pentru a se putea bucura de tot ceea ce au nevoie în procesul de învățare”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Finanțarea proiectului este acordată administrației județene de către Ministerul Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea totală a proiectului este de 30,172,560 lei fără TVA, respectiv 35,905,346 lei cu TVA. Departajarea localităților care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul solicitantului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată