Cadrul festiv din seara zilei de 21 decembrie, de la Biserica Romano-Catolică din Sânnicolau Mare, unde a avut loc un concert de colinde în șapte limbi diferite, a fost completat de o… expoziție de artă plastică. Tablourile pictoriței Cristina Lihăt și ale elevilor de la Școala „Chromatik Art” au atras atenția sutelor de participanți, iar unii dintre ei chiar au plecat acasă cu un cadou inedit.
În seara zilei de 21 decembrie, la Biserica Romano – Catolică din Sânnicolau Mare, s-au întrunit corurile comunităților creștine și au ținut tradiționalul concert ecumenic în șapte limbi. În acest cadru al sărbătorii Nașterii Mântuitorului a fost deschisă o expoziție de artă plastică, cu tematică religioasă, cuprinzând lucrări ale pictoriței Cristina Lihăt din Sânnicolau Mare.
Expuse la intrarea în lăcașul de cult, picturile sunt realizate în tehnica acuarelei pe hârtie și pânză, acrilic pe pânză, acrilic pe carton pânzat. Stilul pictural abordat este specific artei urbane, postmoderne. Este o reinterpretare a picturii religioase de rit catolic. Astfel, autoarea aduce realitatea cotidiană în atmosfera sobră a bisericii și o supune unui ritual de curățire morală. Alături de icoane sunt expuse și tablouri care redau aspecte din viața la țară și peisaje de iarnă la pustă. Sunt prezente și imagini cu case țărănești, sugerând integrarea unui trecut idealizat, armonizat cu natura, în lumea colorată și simplificată, plină de sugestii, dar sărăcită în har, a modernității.








Tablouri apreciate de participanți
Au existat participanți care, în prag de Crăciun, au ales să nu plece cu mâna goală acasă și au cumpărat unele tablouri. Au rămas expuse cu eticheta „vândut” și mai pot fi admirate și până în data de 15 ianuarie 2025.
Acestora li se adaugă cinci lucrări ale elevilor de la Școala „Chromatik Art”, îndrumați de profesoara Cristina Lihăt. Vizitatorii pot admira icoana expusă de Alexandra Vatră (18 ani, studentă în anul I a Facultății de Arte și Design la UVT), picturi pe carton pânzat și pe pânză realizate de Daniel Suciu (16 ani), precum și lucrări ale elevilor începători Andreea Garlițchi (10 ani) și Angelo Stanciu (9 ani), realizate în creion colorat și acuarelă.
Citește și: