joi, iulie 25, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEZile toride. A fost emis un nou cod portocaliu de caniculă

Zile toride. A fost emis un nou cod portocaliu de caniculă

Continuă zilele toride în toate regiunile României. Meteorologii au emis un nou cod portocaliu, care va fi valabil joi, 11 iulie.

Valul de căldură persistă în România, iar meteorologii au emis un nou cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

În alte regiuni este cod galben de caniculă. Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare