joi, iulie 25, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECanicula acoperă toată România. În vest va intra în vigoare un cod...

Canicula acoperă toată România. În vest va intra în vigoare un cod portocaliu

Căldura se va intensifica în vest și în alte regiuni ale țării miercuri, 10 iulie. Un cod portocaliu de caniculă va intra în vigoare.

Valul de căldură crește și persistă în vestul țării și nu numai. Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, care va fi valabil miercuri, 10 iulie, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37-39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.            Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

În restul țării va fi în vigoare un cod galben de caniculă miercuri, 10 iulie. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare