vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieModernizarea bulevardului Stan Vidrighin se apropie de final

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin se apropie de final

Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a intrat în ultimele etape până la finalizare. Primăria Timișoara transmite că mai trebuie executată rețeaua de telecomunicații, iluminatul public, sistemul de irigații, trotuarele, accesele auto și pistele de biciclete, suprastructura drumului, inclusiv drumurile laterale și plantarea a aproape 1.000 de arbori.

Lucrările de modernizare a bulevardului Stan Vidrighin, una dintre investițiile majore în infrastructura rutieră și de transport public ale Timișoarei, se vor finaliza cel târziu în 30 septembrie 2024. Administrația publică locală transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că antreprenorul este în avans cu intervențiile. Mai sunt de executat rețeaua de telecomunicații, iluminatul public, sistemul de irigații, trotuarele, accesele auto și pistele de biciclete, suprastructura drumului, inclusiv drumurile laterale și plantarea a 992 de arbori. Totodată, sunt programate lucrări legate de automatizarea și energoalimentarea liniilor de tramvai, iar la final va fi turnat ultimul strat de la un capăt la altul al bulevardului și va fi realizată semnalizarea rutieră. 

La finalul investiției, pe toată linia 4, de pe Cetății, de asemenea modernizat complet, până pe Vidrighin și retur, timișorenii vor putea călători cu noile tramvaie Bozankaya pentru a ajunge la serviciu, la școală, universitate sau în alte cartiere din oraș. Spațiul verde va avea aproape 3.000 mp, cu 922 de arbori plantați în aliniament stradal, iar de-a lungul benzilor de circulație modernizate vor fi piste de biciclete și trotuare generoase. Modernizarea bulevardului Stan Vidrighin a inclus lucrări majore de schimbare a rețelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicații. Investiția a fost corelată cu un proiect de înlocuire a rețelei magistrale de apă – canal implementat de Aquatim.

Lucrările de execuție au început în aprilie 2022, sunt realizate de PORR CONSTRUCT SRL și au termen de finalizare 30 septembrie 2024. Valoarea totală a investiției este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care cofinanțare europeană de 67.548.089,66 lei (TVA inclus). Proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan Vidrighin este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin ADR Vest în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare