Pâine locală de la Moara din Sudriaș, cașcaval și brânzeturi locale de la Ferma Covaci, supă de casă cu găluște sunt câteva dintre bunătățurile care vor fi disponibile la primul Banat Brunch de la Hanul „Ana Lugojana”. Timișenii, și nu numai, sunt invitați să participe la o experiență culinară autentică.
Primul Banat Brunch de la Hanul „Ana Lugojana”, aflat pe DN68 A, la km. 9, va avea loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 11. Va fi o incursiune culinară, cu produse și alte preparate autentice, locale, timp în care participanții vor putea afla povestea fetei de lăutar din Banat și bogățiile culturale strânse în jurul ei.
Evenimentul pune în lumină patrimoniul cultural local exprimat în gastronomie sub semnătura Hanului „Ana Lugojana”. Bucătarii vor pregăti inclusiv celebrele clătite bănățene flambate.
Meniu și program
- 11 – Deschidere și prezentare gazde – Valentin Petruescu, Hanul „Ana Lugojana”
- 11 – 13 – Experiențe culinare locale
Aperitive
- Cașcaval și brânzeturi locale de la Ferma Covaci
- Pastă de brânză de la producători locali
- Salată de vinete
- Ouă de casă și mezeluri locale
- Salată de ciuperci
- Platouri reci „Ana Lugojana”
- Pâine locală de la Moara din Sudriaș
Preparate calde
- Supă de casă cu găluște
- Ciorbă de legume locală
- Șnițel cu cartofi la cuptor
- Tochitură Ana Lugojana
- Mămăligă
- Salată verde
- Salată de sezon
Desert
- Clătite Ana Lugojana
Băuturi
- Sucuri naturale de fructe din Livada de la Jupani
- Lapte rece de vacă
- Siropuri locale
- Cafea
13 – 15 – Moment artistic interactiv cu Ansamblul Folcloric „Lugojana”; Povești locale cu istoricul Răzvan Pinca; Tur ghidat în pădurea de lângă han; Târg de produse locale în curtea Hanului „Ana Lugojana”
11 – 15 – Activități și ateliere locale
Cost este de 130 de lei pentru adulți, 65 lei pentru copii între 7-14 ani, iar pentru copiii sub 7 ani accesul este gratuit. Mai multe detalii și înscrieri se pot face pe www.eat-local.ro sau la telefon 0722378391.