vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieConsiliul județean vrea să transforme Timișul în regiune gastronomică europeană

Consiliul județean vrea să transforme Timișul în regiune gastronomică europeană

„Banat, regiune gastronomică europeană 2028 este numele proiectului unde Consiliul Județean Timiș vrea să fie lider, pentru a transforma regiunea într-una recunoscută gastronomic la nivel european. Momentan, a început elaborarea dosarului de candidatură.

CJ Timiș transmite, printr-un comunicat de presă, că își asumă rolul de lider de proiect pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028 și a anunțat, astfel, elaborarea dosarului de candidatură. Va fi realizat de Caius Ovidiu Merșa, antropolog culinar și expert în artele culinare.

În următoarele două săptămâni, până în 22 mai 2024, persoanele interesate pot contribui la documentul care va prezenta obiectivele, ariile de interes gastronomic, produsele și evenimentele care vor reprezenta Banatul. Punctele de vedere pot fi transmise în scris la adresa de e-mail: regiune.gastronomica@cjtimis.ro. Proiectul se va bucura de consiliere din partea „ambasadorilor bucatelor, un grup de specialiști și persoane publice cu competențe în domeniu.

Bidbook-ul va fi finalizat în luna iunie 2024, iar dosarul de candidatură va fi depus la Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism (IGCAT) în luna septembrie 2024. Alături de Consiliul Județean Timiș, parteneri în proiect vor fi Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

În perioada următoare, Consiliul Județean Timiș va stabili întâlniri de lucru cu administrațiile județene din Arad, Caraș-Severin și Hunedoara deoarece poziția de lider a Timișului presupune cuprinderea întregului Banat, cu identitatea sa istorică, culturală, economică şi gastronomică bine conturată.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare