vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăIMPORTANTEBanii pentru primăriile din Timiș, motiv de dispută între PSD și Alin...

Banii pentru primăriile din Timiș, motiv de dispută între PSD și Alin Nica

Banii pentru primăriile din Timiș rămân în actualitate ca subiect de dispută între PSD și Alin Nica inclusiv în campania electorală. Social-democrații spun că au găsit o soluție pentru a debloca situația. În replică, Nica a transmis că totul este doar o „fumigenă”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD Timiș a transmis faptul că a găsit o soluție pentru deblocarea situației fondurilor alocate de CJT pentru primăriile din județ. Este, spun social-democrații, o inițiativă pentru „o alocare a fondurilor mult mai echitabilă” decât cea care a fost aprobată inițial.

„Această propunere are în spate inclusiv discuții cu primarii din județ, discuții purtate pe baza nevoilor pe care fiecare le are în comunitatea pe care o administrează, așa cum este și firesc. Nu are în spate exclusiv apartenențe politice, așa cum a gândit-o președintele încă în funcție al CJ Timiș, Alin Nica, o modalitate profund incorectă și discreționară! Propunerea noastră cuprinde inclusiv finanțare pentru municipiul Timișoara, oraș care nu a primit sprijin de la administrația județeană în acești 3 ani de administrație Nica. Proiectul va fi supus votului în următorul plen al CJ Timiș, unde președintele acestei instituții va avea ocazia să aprobe această soluție și nu doar să se plângă de faptul că altcineva îi pune bețe-n roate! Veți putea consulta propunerea noastră, va fi publică pe site-ul instituției”, a transmis PSD Timiș prin intermediul unui comunicat de presă semnat de Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD.

Este o dispută începută în urmă cu mai multe săptămâni, când Alin Nica încă era membru PNL și spera să fie susținut de liberali pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Timiș. Pe parcurs, Nica a pierdut sprijinul a mai multor primari PNL, care au schimbat tabăra și au trecut în cea a social-democraților. Între timp, inclsuiv Nica a trecut la Forța Dreptei, nemaiavând sprijinul liberalilor, ca urmare a alianței PSD-PNL la viitoarele alegeri.

„Am primit un proiect de hotărâre inițiat de 19 consilieri județeni prin care se propune tăierea a 83% din banii alocați pentru drumurile județene. Mi se pare o iresponsabilitate maximă din partea consilierilor care propun acest lucru, pentru că pun în pericol vieți, bunuri ale locuitorilor care trăiesc de-a lungul acelor drumuri județene și care folosesc drumurile Localități ca Periam, Pesac, Variaș, Ohaba Lungă, Buziaș, Deta, Ghilda sau Beba Veche nu vor mai avea șansa unui drum reabilitat sau reparat”, a reacționat Alin Nica.

Președinte ale Consiliului Județean Timiș, Alin Nica îi acuză de iresponsabilitate pe consilierii PSD și PNL care au propus hotărârea. Spune că este doar „o condiționare față de cetățeni”.

„Îi aștept să justifice în plen cele două proiecte de hotărâre și să vedem cum justifică tăierea a 83% din banii pentru drumurile județene. Aștept și eu să văd justificarea din rândurile scrise în referatul de aprobare. Nu m-am putut edifica. O să le pun întrebările în plen și în comisii. Nu blochez o inițiativă legitimă a consilierilor județeni”, a mai transmis Alin Nica.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare