vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișEducațieUPDATE. Zeci de elevi și profesori de la un liceu din Timișoara...

UPDATE. Zeci de elevi și profesori de la un liceu din Timișoara au ajuns la spital cu intoxicații. Cursurile au fost suspendate

Peste 30 de elevi și cadre didactice de la Liceul „CD Loga din Timișoara au ajuns la spital cu intoxicații, în noaptea de marți spre miercuri. Nu se cunoaște cauza acestor îmbolnăviri, iar autoritățile au demarat o anchetă. UPDATE. Aproximativ 20 de persoane au fost internate

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, aproximativ 30 de elevi și 12 cadre didactice de la Liceul „CD Loga din Timișoara au acuzat dureri abdominale, greață și vărsături, noaptea trecută, iar unii dintre ei au ajuns la spital. Nu se știe ce a determinat aceste simptome, mai ales că instituția de învățământ nu are cantină, nici spații de cazare.

La fața locului au intervenit, în noaptea de marți spre miercuri, și cei de la ISU Timiș, inclusiv cu un echipaj CBRN. Cursurile au fost suspendate miercuri, 3 aprilie.

UPDATE. Aproximativ 20 de persoane au fost internate

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în cursul serii de marți, 2 aprilie, SAJ Timiș a informat ISU Timiș cu privire la faptul că 15 elevi cu simptomatologie comună au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Alți trei au ajuns la Clinicile Noi, iar trei adulți la Spitalul Județean Timișoara. La solicitarea părinților, unul dintre elevii internați la Spitalul pentru Copii a fost externat.

„I.S.U. Timiș, a dispus deplasarea la sediul unității de învățământ, în scopul identificării unei posibile surse a acestor îmbolnăviri. Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție. I.Ș.J. Timiș a păstrat legătura cu structurile specializate să intervină în astfel de situații, fiind informat constant asupra dinamicii evenimentelor”, a transmis IȘJ Timiș.

foto: arhivă

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare