sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEFinanțare de 50.000 de euro pentru amenajarea locului de promenadă a Împărătesei...

Finanțare de 50.000 de euro pentru amenajarea locului de promenadă a Împărătesei Sissi și zonei istorice „La Cădițe” din Băile Herculane

„Herculane Project, care își dorește să revitalizeze patrimoniul cultural al stațiunii Băile Herculane, a câștigat o nouă finanțare de 50.000 de euro. Va fi finalizată amenajarea promenadei Împărătesei Sissi și cădițele de tratament.

Herculane Project, care își propune să readucă stațiunea Băile Herculane la splendoarea de altădată, se bucură de o finanțare de 50.000 de euro, ca urmare a unui proiect a cărui scop este să revitalizeze malurile râului Cerna și să le transforme într-o arteră verde și un spațiu cultural, care să reconecteze comunitatea locală și turiștii.

Va urma o nouă etapă în care va fi transformată zona istorică „La Cădițe, care va deveni un punct de dezvoltare durabilă și creativă. Printre obiectivele proiectului sunt:

  • Finalizarea amenajării promenadei Împărătesei Sissi prin intermediul a două ateliere meșteșugărești și al unui proiect de amenajare peisageră a spațiului verde.
  • Amenajarea cădițelor de tratament din zona respectivă.
  • Studierea profilelor malului râului în 5 contexte urbane diferite ale stațiunii și propunerea de intervenții reversibile în ceea ce privește accesibilizarea, petrecerea timpului liber și conservarea ecosistemului natural sub forma unei strategii de revitalizare pe termen lung.
  • Organizarea a trei campanii de ecologizare a râului alături de organizațiile de tineri și de turism din Herculane. 

„Herculane Project este un proiect al Asociației Locus, organizație neguvernamentală care își propune să salveze și să promoveze patrimoniul cultural, arhitectural, urban și natural al României. Asociația Locus este membră a organizației europene „EUROPA NOSTRA”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată