sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișEducațieUPDATE. Anchetă a poliției, după ce o profesoară ar fi lovit un...

UPDATE. Anchetă a poliției, după ce o profesoară ar fi lovit un elev, într-un liceu din Timișoara

Un cadru didactic de la o unitate de învățământ din Timișoara este cercetat pentru purtare abuzivă. Ar fi lovit un elev de 6 ani la începutul anului 2024. UPDATE. IȘJ Timiș: „Nu există motiv real pentru folosirea cuvântului «agresat»”

Era 24 ianuarie 2024, atunci când polițiștii au fost sesizați despre faptul că la Liceul „William Shakespeare” din Timișoara un elev în vârstă de 6 ani ar fi fost lovit de una dintre profesoare. Conform unor surse, acea „lovire” ar fi fost un… strâns de obraji.

Conform procedurii, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au întocmit un dosar penal pentru aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă și fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

UPDATE. IȘJ Timiș: „Nu există motiv real pentru folosirea cuvântului «agresat»”

În urma cercetărilor, reprezentanții Liceului „William Shakespeare” și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Timiș au concluzionat că profesoara acuzată de agresiune nu este vinovată, ea fiind suspendată de la clasă pe parcursul anchetei.

„Neexistând abateri săvârșite, nu se confirmă cercetarea și nu sunt întrunite elementele constitutive pentru ca fapta să constituie abatere disciplinară”, transmite IȘJ Timiș.

Totul a pornit în timpul unei ore în care profesoara folosea jocul interactiv Wordwall pentru a le consolida elevilor capacitatea de a face operații de adunare și scădere. Cadrul didactic indica operațiile cu indicatorul, iar la un moment dat l-a atins de bancă.

„…copilul s-a speriat, nefiind atent, și a început să plângă. Doamna profesoară l-a liniștit dar, fiind la sfârșit de program, când mama a venit văzându-l supărat și plâns a tras concluzia că a fost agresat”, este concluzia transmisă de IȘJ Timiș.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată