vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEȘtiri de pe mapamondUngaria interzice importul a zeci de produse agroalimentare din Ucraina

Ungaria interzice importul a zeci de produse agroalimentare din Ucraina

Ungaria a decis să interzică importul a zeci de produse agroalimentare din Ucraina, de la faină, la carne și legume. Asta după ce anunțase deja o interdicție asupra importurilor de cereale, pentru că destabilizează piața națională.

Nu doar cerealele din Ucraina sunt interzise, de miercuri, în Ungaria. Autoritățile de la Budapesta au decis să nu mai poată fi vândute pe teritoriul maghiar nici faină, vin, miere, pâine, carne și legume care provin din Ucraina, conform agerpres.ro. Decizia a fost luată printr-un decret publicat noaptea trecută în Jurnalul Oficial. Restricțiile vor rămâne în vigoare până în 30 iunie.

O decizie luată după ce sâmbătă, guvernul condus de Viktor Orban a decis să interzică importul de cereale din Ucraina, pentru a-și proteja agricultorii. Măsuri similare au fost luate de Slovacia, iar Bulgaria ar urma să facă un anunț în acest sens.

Vă reamintim, în România, agricultorii au protestat din pricina importurilor de cereale din Ucraina, fiind afectați de deciziile Uniunii Europene. În mai 2022 au fost suspendate, timp de un an, taxele vamale pentru toate produsele importate din Ucraina şi se organizase pentru a-i permite acesteia să-şi exporte stocurile de cereale după închiderea căilor maritime prin Marea Neagră, provocată de invazia rusă.

Nu a fost vorba de un simplu tranzit. Statele europene vecine, precum Ungaria și România, dar și altele, au constatat că pe teritoriul lor se acumulează porumb, grâu și floarea soarelui, ceea ce a dus la o scădere a prețurilor produselor locale.

Foto: Shutterstock

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare