vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăCemaitrebuiesastiiCentrul OncoHelp Timișoara se extinde

Centrul OncoHelp Timișoara se extinde

Un nou corp de clădire unde vor fi găzduiți pacienții oncologici va fi inaugurat în luna mai la OncoHelp Timișoara. Este o extindere a spitalizării de zi

Noua clădire, ale cărei lucrări de amenajare au fost finalizate la începutul acestei săptămâni, este prevăzută cu instalații cu flux mare de oxigen pentru pacienții ce necesită suport respirator, dar și cu aparatură de climatizare și dispozitive de dezinfecție cu lumină ultravioletă. Aici vor fi tratați pacienții ce necesită chimioterapie, imunoterapie, tratamente suportive (au rolul de a ajuta organismul să își revină după ședințele de chimio sau radioterapie) sau de susținere. Specialiștii spun că, de la an la an, observă o creștere a numărului cazurilor de cancer.

„De aceea, a fost necesară găsirea unor soluții pentru extinderea spațiului destinat spitalizării de zi, care reprezintă, de fapt, una dintre principalele componente ale luptei pe care o ducem zilnic, aici în spital, împotriva cancerului. Astfel, am reușit să amenajăm un corp de clădire între Laboratorul de Radioterapie și unitatea principală, unde funcționează Centrul de Oncologie. Prin această extindere am obținut un spațiu mai generos pentru pacienții care sunt nevoiți să stea 4-6 ore în fotoliul de tratament. De altfel, am realizat și o mai bună iluminare a spațiului, pentru că o parte a acoperișului noului corp de clădire s-a făcut din sticlă. Încă de la începutul existenței OncoHelp, ne-am propus să le oferim pacienților condiții ce pot fi găsite în clinicile din vestul Europei, de la cele de cazare și posibilități de tratament până la  implementarea celor mai noi metode de diagnostic și protocoale medicale. Trebuie spus că toate tratamentele pe care le realizăm în cadrul spitalizării de zi sunt gratuite, la fel ca în celelalte unități sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății”, spune prof. dr. Șerban Negru, președinte Asociația OncoHelp.

2022 a însemnat peste 30.000 de internări, dintre care majoritatea au fost de zi, pentru administrarea chimioterapiei, a unui tratament suportiv sau pentru diferite proceduri de radioterapie. Peste 6000 de pacienți au beneficiat anul trecut de tratament în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Noua sală de tratament va deveni funcțională la începutul lunii mai.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare