vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPompier de mic. Povestea lui Adrian Tenț, salvatorul care a devenit victimă...

Pompier de mic. Povestea lui Adrian Tenț, salvatorul care a devenit victimă și s-a întors să stingă flăcări

De mic a visat să devină pompier. Călăuzit de această vocație, și-a urmat drumul și și-a împlinit visul. A început o carieră plină de provocări, a stins flăcări și a salvat vieți. Știa că nu va fi ușor, iar momentul de cumpănă a fost când, într-o misiune, din salvator a devenit… victimă. Călcat de o autospecială, cu multiple fracturi, a ajuns pe patul de spital. Nu s-a dat bătut și s-a întors la locul de muncă. Să salveze vieți. Este povestea lui Adrian Tenț, pompier la Sânnicolau Mare.

Cum unii se uitau la Hagi sau Maradona și visau să devină fotbaliști, Adrian Tenț vedea autospecialele de pompieri și se imagina cu casca pe cap, stingând flăcări. S-a născut în Sânnicolau Mare, nu departe de subunitatea de pompieri.

„Locuind în spatele primăriei, de fiecare dată când auzeam sirena cu care erau chemați pompierii voluntari, eu eram primul acolo. Voiam să văd ce se întâmplă, să aflu la ce misiune vor fi trimiși”, spune Adrian Tenț. Astfel ca, pentru el, găsirea vocației nu a fost o provocare. A știut ce își dorește și si-a urmat visul.

În 2006, după efectuarea Stagiului militar obligatoriu în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, s-a încadrat ca pompier la subunitatea din Sânnicolau Mare. După ani de satisfacții și misiuni încheiate cu succes, a venit momentul de cumpănă. În anul 2019, deși inițial nimic nu prevestea asta, pentru că tocmai ce fusese instalat în funcția de șef gardă intervenție-stingere.

Călcat de autospecială în misiune

A sunat sirena, iar Adrian Tenț și-a luat echipamentul și a plecat în misiune. Una aparent fără probleme, un incendiu de miriști la Nerău, într-o duminică, 29 septembrie 2019. O zi care s-a transformat în coșmar, pentru că Tenț s-a transformat din salvator, în… victimă.

În timpul misiunii, pompierului i s-a agățat echipamentul de intervenție de autospeciala de stingere și a fost călcat pe picior și mână. Urlete și durere în apropierea flăcărilor. Adrian Tenț s-a lăsat în mâna medicilor și a fost operat de două ori din pricina fracturilor suferite.

Visul învinge coșmarul

Doar că visul care l-a călăuzit din copilărie, acela de a fi pompier, a învins coșmarul. Adrian Tenț s-a recuperat și a trecut peste gravul accident de muncă. Nu a putut renunța la viața de pompier și a revenit la Subunitatea Sânnicolau Mare, acolo unde-i pregătește și pe cei mai tineri pompieri.

„În urma absolvirii liceului, am primit diploma de electrician (întreținere) și îmi place să fac tot ce se poate pentru subunitate. Eu am făcut instalațiile electrice la mașini și garaje. Vreau să rămână ceva după mine”, spune Adrian Tenț.

La 42 de ani, după mari provocări, continuă să îmbrace costumul de pompier-supererou. Spune că cea mai mare recunoștință a sa vine la finalul unei zilei la subunitate, când își contabilizează intervențiile la care a participat, mulțumit că a mai putut salva o viață.

Va continua să facă parte din echipa pompierilor din Sânnicolau Mare „atât timp cât aș putea și cât voi rezista, până nu voi mai face față”.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare