vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăCemaitrebuiesastii„Eroul de la Guadalajara”, Emeric Dembroschi, va deveni cetățean de onoare al...

„Eroul de la Guadalajara”, Emeric Dembroschi, va deveni cetățean de onoare al Dumbrăviței

Emeric Dembroschi, cel căruia în lumea fotbalistică i se mai spune și „Eroul de la Guadalajar”a, va deveni cetățean de onoare al Dumbrăviței. S-a născut la Câmpulung de la Tisa, a jucat inclusiv la Politehnica Timișoara, iar de aproximativ 18 ani s-a stabilit în comuna de la nord de Timișoara. A fost numit cel mai bun fotbalist român la Campionatul Mondial de Fotbal din Mexic, în 1970.

Emeric Dembroschi va fi desemnat cetățean de onoare al comunei Dumbrăvița. Festivitatea de decernare a titlului va avea loc miercuri, 28 decembrie, de la ora 17, în sala de consiliu a primăriei, atunci când Eroului de la Guadajalara îi vor fi înmânate placheta și cupa onorifică de premiere ca cetățean de onoare al comunei.

„Dembo” s-a născut în 6 octombrie 1945 la Câmpulung la Tisa, în județul Maramureș. A fost cel mai bun fotbalist român la Campionatul Mondial din 1970, care a avut loc în Mexic. A evoluat la Dinamo București și Politehnica Timișoara, iar la nivelul primei ligi a adunat 386 de apariții și a marcat de 108 ori.

La Mondialul din ’70, în tricoul „tricolor”, a jucat în „grupa morții” din care au mai făcut paret Brazilia, Anglia și Cehoslovacia. A marcat împotriva brazilienilor conduși pe gazon de Pele. I-a avut ca și coechipieri pe Nicolae Dobrin, Florea Dumitrache, Mircea Lucescu și Cornel Dinu.

În localitatea natală, Câmpulung la Tisa, i s-a ridicat o statuie de lemn în semn de recunoștință. De aproximativ 18 ani este domiciliat în Dumbrăvița și a devenit astfel o imagine-simbol a comunei. Va fi desemnat Cetățean de Onoare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare