sâmbătă, mai 4, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEUPDATE. Bărbat sfâșiat de câini din rasa Amstaff, pe o stradă din...

UPDATE. Bărbat sfâșiat de câini din rasa Amstaff, pe o stradă din Cenad. Polițiștii au deschis un dosar penal, proprietara va fi amendată

Un bărbat a ajuns în stare gravă, la spital, după ce a fost sfâșiat de o haită de câini din rasa Amstaff, joi seară, pe o stradă din Cenad. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar proprietara, o femeie, urmează să fie amendată pentru că unul dintre patrupede nu era înregistrat. UPDATE. În martie, un câine fusese omorât. Reacția Rin Tin Tin – Asociația pentru Protecția Animalelor

Trei câini care se plimbau liberi pe o stradă din localitatea de frontieră Cenad au atacat un bărbat în vârstă de 45 de ani, joi seară. Acesta a fost sfâșiat de animale și a fost transportat de urgență la spitalul din Sânnicolau Mare, apoi internat în stare gravă la Spitalul Județean Timișoara. Oamenii legii au deschis un dosar penal, iar proprietara va primi o amendă pentru că unul dintre câini nu este înregistrat.

„La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cenad, județul Timiș, ar fi fost atacat de trei câini.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul de 45 de ani fiind transportat la spitalul  din orașul Sânnicolau Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, au fost efectuate verificări pentru a se stabili dacă cei trei câini era înregistrați, rezultând că unul dintre câini nu era înregistrat, proprietara acestora urmând să fie sancționată contravențional”, transmite IPJ Timiș.

Conform oamenilor din zonă, nu este prima dată când câinii Amstaff, o rasă cu potențial ridicat de agresivitate, s-ar fi plimbat liberi, pe stradă. Au mai existat plângeri făcute la poliție din pricina faptului că patrupedele au sfâșiat alți câini, însă nu au fost luate niciun fel de măsuri de autorități.

UPDATE. În martie, un câine fusese omorât. Reacția Rin Tin Tin – Asociația pentru Protecția Animalelor

Nu este prima dată când câinii ce l-au sfâșiat pe bărbatul din Cenad și-au manifestat agresivitatea. La sfârșitul unii martie, un câine a fost omorât, asta după ce pe parcursul anilor trecuți și alte animale ar mai fost atacate. 500 de lei a fost amenda aplicată atunci de polițiști.

„La data de 30.03.2022, polițiștii au aplicat o amendă contravențională în valoare de 500 lei, pentru nesupravegherea animalelor, întrucât acestea au ucis câinele unui vecin”, transmite IPJ Timiș.

Acum, după ce bărbatul a fost atacat și a ajuns în stare gravă, la spital, polițiștii au aplicat o amendă de 3.000 de lei pentru neînregistrarea câinelui și lăsarea acestora nesupravegheați.

„Au fost efectuate verificări pentru a se stabili dacă cei trei câini era înregistrați, rezultând că 2 câini erau înregistrați și unul nu, proprietara câinilor  fiind sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei pentru neînregistrarea câinelui și lăsarea acestora nesupravegheați”, conform IPJ Timiș.

Pe lângă dosarul penal pentru vătămare corporală din culpă, a fost întocmit și un proces verbal, prin care proprietara își ia angajamentul că va preda câinii către un chinologic.

Doi dintre cei trei câini Amstaff

În urma celor întâmplate la Cenad, reprezentanții Asociației Rin Tin Tin – Asociația pentru Protecția Animalelor, a reacționat pe pagina de Facebook. Conform acestora, mai multe sesizări care nu au avut vreo finalitate au fost făcute în trecut.

„Acum 2 ani am făcut plângere pentru aceeași câini, care atunci au sfâșiat un alt câine. Am avertizat că o nenorocire se poate întâmpla oricând. Desigur, am fost ignorați și de proprietar, și de autorități, câinii fiind lăsați să circule în continuare pe străzi și nu s-a luat absolut nici o măsură de siguranță, nici măcar sterilizarea lor. Acum, aproape că au ucis un om. I-au smuls bucăți mari de carne…”, este mesajul celor de la ONG-ul Rin Tin Tin – Asociația pentru Protecția Animalelor.

Foto: arhivă

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată