vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăCemaitrebuiesastiiMoartea lui Isus Cristos, comemorată și la Sânnicolau Mare. La 15 aprilie...

Moartea lui Isus Cristos, comemorată și la Sânnicolau Mare. La 15 aprilie 2022 se împlinesc 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos

Martorii lui Iehova din întreaga lume celebrează vineri, 15 aprilie 2022, un eveniment unic în istoria omenirii: „Cina Domnului”, cunoscut și sub denumirea de „Cina cea de Taină”. La Sânnicolau Mare, evenimentul va începe de la ora 20:00, la Sala de Spectacole de lângă primărie, pe strada Nistor Oprean. Sunt așteptați toți sânmicloșenii, dar și alte persoane din comunele învecinate care vor să asiste la evenimentul ce le reamintește tuturor oamenilor despre Isus Cristos și despre jertfirea vieții sale în folosul întregii omeniri. (Matei 20:28). Organizatorii transmit că intrarea este liberă și nu se va strânge niciun fel de colectă.

„Modelul lăsat de Isus pentru această sărbătoare este prezentat în Evangheliile după Matei și Luca. Potrivit acestor două cărți biblice, Cina cea de Taină, asemenea oricărei alte sărbători, se ține o dată pe an, în ziua de 14 nisan (conform calendarului ebraic), după apusul soarelui. Anul acesta, corespondentul acestei zile din calendarul ebraic în calendarele moderne este ziua de 15 aprilie 2022”, transmit organizatorii evenimentului.

Vineri, 15 aprilie 2022, se împlinesc 1989 de ani de la moartea și învierea lui Isus Cristos. Data de 15 aprilie corespunde celei de 14 nisan din vechiul calendar ebraic, când evreii din secolul I celebrau Paștele.

Ce este Paștele?

Paștele este o sărbătoare evreiască prin care se comemorează eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment care, potrivit Bibliei, a avut loc în anul 1513 î.e.n. Potrivit Legii Mozaice, israeliții trebuiau să comemoreze anual acel eveniment important în a 14-a zi a lunii evreiești abib, numită mai târziu nisan. Cuvântul tradus în limba română prin Paște înseamnă „a trece peste” și face referire la momentul dezlănțuirii celei de-a zecea plăgi peste Egiptul antic. Cu ocazia mesei de Paște, israeliții mâncau, pe lângă miel (sau ied), turte nedospite și ierburi amare. În zilele lui Isus Cristos, cu ocazia Paștelui se consuma vin și chiar se cântau imnuri religioase.

Ce este Cina cea de taină?

În ziua de 14 nisan a anului 33 e.n., cu ocazia Paștelui, Isus Cristos a instituit pentru creștini o sărbătoare nouă numită în prezent Cina cea de taină sau Cina Domnului. Aceasta nu a fost o simplă coincidență, deoarece în Sfintele Scripturi, moartea de jertfă a lui Isus în folosul întregii omeniri este comparată cu sacrificarea mielului pascal. Așa cum Paștele se ținea o dată pe an, creștinii din secolul I au ținut Cina cea de taină, prin care comemorau moartea lui Isus, tot o dată pe an. Data sărbătoririi Comemorării morții lui Isus Cristos, 14 nisan, este stabilită numărând 13 zile din momentul în care luna nouă cea mai apropiată de echinocțiul de primăvară se vede la Ierusalim. În general, Comemorarea cade în prima zi cu lună plină de după echinocțiul de primăvară. Anul acesta, ea cade la 15 aprilie.

Cum se va celebra?

Cu această ocazie, Martorii lui Iehova din România și de pe întregul pământ se vor întruni pentru a comemora sacrificiul suprem făcut de Isus Cristos dându-și viața ca jertfă în folosul tuturor oamenilor. Conferința care va fi prezentată în cadrul acestui serviciu religios va prezenta detalii despre motivul pentru care Isus a fost dat morții, despre împărtășanie, despre Împărăția, sau Regatul, lui Dumnezeu și despre ceea ce ne rezervă viitorul. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a aproximativ o oră. Comemorarea va începe și se va termina cu o cântare și cu o rugăciune ținută de un Martor al lui Iehova.

Cine sunt Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt o religie creștină internațională. În România ei ființează încă de la 1911 și sunt unul dintre cele 18 culte religioase recunoscute de Statul Român. Martorii lui Iehova îi aduc închinare lui Dumnezeu, iar prin lucrarea lor de instruire biblică îi ajută pe oameni să înțeleagă Biblia. Denumirea Martorii lui Iehova are legătură cu Dumnezeu, pe care ei îl reprezintă, precum și cu lucrarea de instruire biblică pe care o desfășoară în numele său, fără să fie plătiți.

Comemorarea morții lui Isus Cristos este cel mai important eveniment al anului pentru Martorii lui Iehova. La evenimentul de anul trecut, ținut online, celor peste 8,6 milioane de Martori li s-au alăturat peste 12,6 milioane de invitați, la eveniment asistând în întreaga lume în total peste 21 de milioane de persoane, cu aproximativ 20% mai multe față de numărul din 2020. În România, anul trecut au asistat la acest eveniment peste 100 000 de persoane.

Pe site-ul oficial al Martorilor lui Iehova se găsesc informații actualizate cu privire la cele mai apropiate adrese din fiecare localitate unde se va celebra Comemorarea. La acest eveniment este invitat publicul larg, iar intrarea este liberă.

Pentru alte informații accesați: https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/comemorare/.

Informații de contact:

ADVERTORIAL.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare