duminică, decembrie 8, 2024
No menu items!
AcasăIMPORTANTESânnicolau Mare riscă să rămână din nou fără apă potabilă din cauza...

Sânnicolau Mare riscă să rămână din nou fără apă potabilă din cauza celor care o folosesc „pentru a-și umple piscinele și stropi zarzavaturile”

Sânnicolau Mare este prima localitate din județul Timiș unde vara aceasta au fost deja întâmpinate probleme majore în furnizarea apei. Stocurile au ajuns la un prag critic luni, 8 iulie, în ciuda atenționărilor Aquatim, motiv pentru care serviciul a fost sistat temporar. Principala cauză sunt cei care folosesc apa potabilă „pentru a-și umple piscinele și stropi zarzavaturile.

Aquatim a fost nevoită, seara trecută, să întrerupă furnizarea apei la Sânnicolau Mare. Lipsa precipitațiilor i-a determinat pe mulți dintre locuitorii din cel mai vestic oraș al țării să folosească apa potabilă pentru a-și uda plantele din grădină, astfel că resursa din bazinele de stocare a ajuns la un nivel critic.

„Vară de vară, se repetă același scenariu: marea majoritate a locuitorilor din Sânnicolau Mare folosește apa pentru… umplerea piscinelor și stropitul zarzavaturilor. Nimeni nu ia în calcul faptul că nivelul din bazinele de stocare a apei potabile scade dramatic, până sub limita de incendiu!!!, decât atunci când se sistează apa. Uzina noastră este proiectată să trateze 155 metri cubi/oră, iar noi avem consum de 220-230 metri cubi/oră, cum a fost aseară, spre exemplu. Am fost nevoiți să sistăm apa pentru acumularea rezervei necesare, respectiv pentru ca pompele de distribuție să poată fi repornite/ ele sunt în sistem automat și se decuplează singure atunci când nivelul din bazine scade dramatic”, a tranmis Karoly Mezey, șeful sucursalei Aquatim din Sânnicolau Mare.

Scenariul s-ar putea repeta, dacă apa potabilă va continua să fie folosită impropriu. Motiv pentru care reprezentantul Aquatim a făcut un nou apel.

„Rog populația orașului nostru să înțeleagă faptul că restricționarea zilnică a apei potabile devine nu doar o ipotetică posibilitate, ci o iminentă realitate!”, a mai spus Karoly Mezey.

Momentan, situația este sub control. Rezerva de apă din bazele de stocare este la puțin peste 50%.

Aquatim reiterează faptul că, în situații de criză, precum este aceasta, generată de un val canicular excepțional, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenție și se sancționează.

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Comentarii recente