vineri, mai 24, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișAdministrațieCinci oferte au fost depuse pentru construirea centurii de vest a Timișoarei

Cinci oferte au fost depuse pentru construirea centurii de vest a Timișoarei

Cinci firme își doresc să execute centura de vest a Timișoarei, carea va avea o lungime de aproape 14 kilometri. Urmează să fie evaluate ofertele, iar după semnarea contractului lucrările ar trebui să dureze maximum 30 de luni.

Au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție ale Variantei de Ocolire Timișoara Vest. Sunt constructori și asocieri de antreprenori din România, Ucraina, Turcia și Spania care vor să execute șoseaua cu o lungime de 13,9 kilometri.

Urmează ca toate cele cinci oferte să fie evaluate, apoi va fi desemnat câștigătorul. După ce va trece și perioada contestațiilor, contractul în valoare de 1,69 de miliarde de lei fără TVA va putea fi semnat. Apoi, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor, șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Cum va arăta centura de vest a Timișoarei

Centura de vest va avea profil de drum național, respectiv două benzi pe sens. Vor fi făcute 10 lucrări de artă, dintre care trei de o complexitate tehnică ridicată:

  • Pasaj pe varianta de ocolire peste DN59+Pasaj peste CF100 în lungime de ~750 m,
  • Pasaj pe varianta de ocolire peste DN 6 și CFR133 în lungime de ~450 m
  • Pod pe varianta de ocolire peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de ~450 m.

Vor fi executate patru noduri rutiere, astfel:

  • Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN69 (E671) și Drumul național Centura Timișoara (DNCT);
  • Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN6;
  • Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN59A;
  • Nod rutier la intersecția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30).

Este ultima bucată de drum care va trebui executate pentru ca, în sfârșit, Timișoara să aibă un inel complet de ocolire a orașului, iar astfel traficul greu să nu mai pătrundă pe arterele municipiului. Va asigura legătura între Varianta de Ocolire Timișoara Sud, aflată în execuție, respectiv centura de nord a orașului, existentă de ceva timp.

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare