Centura de sud a Timișoarei începe să prindă contur. Au fost așternute primele straturi de asfalt și se conturează viitoarele sensuri giratorii. Șantierul a ajuns la un procent de execuție de 72%.
Din vară, șoferii vor circula pe centura de sud a Timișoarei, un tronson care se va întinde pe o distanță de aproximativ 26 de kilometri. O garantează și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost prezent pe șantier la finalul săptămânii trecute. În ultimele săptămâni au fost mobilizați sute de muncitori în mai multe puncte ale șantierului. A fost așternut primul strat de asfalt, astfel că, la finalul lunii martie, încep să prindă conturi și primele sensuri giratorii. Șantierul centurii de sud a Timișoarei a ajuns la un stadiu de execuție de aproximativ 72%.
Epopeea centurii de sud a Timișoarei ar trebui să se termine în vara anului 2024. Șantierul a început în luna martie a anului 2020, iar câștigătorul inițial Tirrena Scavi, ar fi trebuit să finalizeze totul în maximum doi ani. Nu s-a putut ține de contractul semnat din cauza numeroaselor probleme, iar contractul a fost reziliat de CNAIR. A fost desemnat un nou câștigător în vara anului 2023. Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL va face „Execuția lucrărilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timișoara Sud – rest de executat”.
Varianta de ocolire Timișoara sud este proiectată să lege ieșirea din oraș, de pe Calea Lugojului, cu cea spre Utvin și Sânmihaiu Român. Va trece pe lângă Chișoda, Giroc, Moșnița și Ghiroda și va avea două benzi. După ce va fi finalizată centura de sud va mai rămâne realizarea tronsonului dintre Utvin și Calea Aradului, prin Săcălaz, în partea de vest, pentru ca inelul să fie închis. Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este Programul Operațional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021 – 2027. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.