sâmbătă, aprilie 20, 2024
No menu items!
AcasăȘtiri din TimișPoliticăAlin Nica, abandonat de primarii PNL?

Alin Nica, abandonat de primarii PNL?

Proaspăt demis din funcția de președinte al PNL Timiș, Alin Nica pare abandonat și de colegii de partid care, în urmă cu nici o săptămână, își manifestau susținerea necondiționată. Probabil tocmai de aici și dezorientarea sa. Întrebat dacă își va de demisia din partid, Nica a răspuns „nu știu ce voi face. Între timp, Biroul Permanent Național a fost stabilit un nou Birou Permanent Județean în PNL Timiș. Din care primarii nu lipsesc, iar lor li s-au alăturat Vasile Blaga, interimar, dar și Nicolae Robu.

Considerat capul răutăților, Alin Nica a fost demis de la șefia PNL Timiș în urma ședinței BPN care a avut loc marți după-amiază. Răzvrătirea acestuia a început după ce nu a mai fost susținut pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Timiș, în locul său fiind preferat Alfred Simonis drept candidat comun al coaliției PSD-PNL.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Alin Nica părea că se bucură de susținerea a zeci de primari liberali din Timiș, însă pare că elanul s-a tăiat. Dănuț Groza, primar de Sânnicolau Mare, și-a anunțat demisia din funcția de secretar-general al PNL Timiș, înainte ca la București să se voteze ca întreaga conducere județeană să fie dizolvată. Totuși, a spus că va candida de pe listele PNL pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Sânnicolau Mare.

Întrebat marți seară despre viitorul său politic, Alin Nica a părut mai degrabă dezorientat și a spus, într-o intervenție televizată, că nu știe ce va face: „vreau să mă consult cu familia, cu colegii mei de filială, cu cei care și-au pus încrederea în mine și voi vedea ce voi face. Această decizie nu e despre mine, ci despre Timiș și Timișoara. Nu știu ce voi face…”. Asta în condițiile în care, vineri, Alin Nica spunea că, indiferent de situație, în așteaptă pe Alfred Simonis „să-l bată măr și că va candida din partea unui „proiect de dreapta.

Vasile Blaga, pus să facă ordine

Puțin probabil, mai ales că inclusiv Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a spus că „întreaga organizație se găsește în cealaltă zonă de opțiune și decizie politică. Și că din noul Birou Permanent Județean, care-l cuprinde acum și pe Nicolae Robu, fac parte toți primarii PNL.

„Toată organizația PNL Timiș, cei 43 de primari, parlamentarii, domnul Blaga și primarul Robu sunt în structura de conducere (…) E păcat să personalizăm, să individualizăm situația rezumându-ne la domnul Nica. V-am demonstrat și confirm acest lucru, întreaga organizație se găsește în cealaltă zonă de opțiune și decizie politică. Ba mai mult decât atât, cu siguranță, ne dorim și vom avea un scor cu mult îmbunătățit ca urmare a acestei decizii”, a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, în cadrul declarației de presă făcută marți seară.

Cel care va prelua conducerea interimară a filialei PNL Timiș va fi Vasile Blaga, un politician cu mare experiență, fost senator de Timiș, actualmente europarlamentar. Un personaj care este obișnuit să conducă partidul cu o mână de fier, așa cum o făcea și în anii PDL.

Citește și:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

Tiberiu Popescu pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe De-a dacii și romanii
Petru Budur pe România nefiltrată