vineri, octombrie 11, 2024
No menu items!
AcasăSĂNĂTATEMedicul alergolog, aliatul în lupta cu alergiile

Medicul alergolog, aliatul în lupta cu alergiile

Rafale de strănuturi, congestii nazale, lăcrimare sau mâncărimea nasului și a ochilor. Sunt neplăceri majore, care pot însemna că ai o alergie. Însă soluții există, iar remediile se găsesc la medicul alergolog, specialist în combaterea alergiilor, disponibil și la clinica Sigmed Clinics Medical din Sânnicolau Mare.

Sigmed Clinics Medical oferă printre cele mai variate servicii medicale din județul Timiș, iar printre acestea se numără cele de alergologie. Cei care suferă de diverse alergii pot scăpa inclusiv de disconfortul în respirație prin vizita făcută la medicul alergolog al clinicii medicale.

Clinica Medicală Sigmed Medical Clinic – Sânnicolau Mare, str. Victor Babeș, nr. 4

Mai ales că încă din lunile februarie-martie anumite specii de copaci și ierburi încep să producă particule fine de polen, astfel că începe sezonul alergiilor de primăvară. Astfel, dacă ai permanent tuse sau congestie a capului s-ar putea să ai nevoie de o vizită la alergolog, pentru că simptomele se pot dezvolta în timp.

Cum recunoști dacă ai alergie

Cei alergici pot fi obișnuiți cu frecvente simptome precum strănutul, congestie nazală sau respirație șuierătoare. Cu ajutorul unui alergolog, aceste simptome pot fi de obicei prevenite sau controlate cu îmbunătățirea majora a calității vieții. Printre semnele de avertizare ale unui astm grav se numără inspirația cu dificultate sau suspin sau tusă mai ales noaptea.

Cum te ajută medicul alergolog

În primul rând, medicul alergolog îți va face teste pentru a depista tipul de alergie. Testul de sânge măsoară nivelul anticorpilor IgE eliberați de sistemul imunitar. Acest test este uneori numit test radioalergosorbent.

Ar putea fi necesar și un test de piele, care trebuie să fie înțepată cu o cantitate mică de posibil alergen. Dacă pielea reacționează și provoacă mâncărime, ea devine roșie și umflată, astfel că poate însemna o alergie.

Apoi, în cazul testului de plasture, discurile speciale de metal cu cantități foarte mici de suspect de alergen sunt tapetate pe spatele pacientului. Medicul alergolog va măsura o reacție a pielii 48 de ore mai târziu și apoi, din nou, după câteva zile.

Pe lângă aceste teste, medicii recomandă tratamentul adecvat pentru tipul de alergie. Tratamentul poate include medicamente (antihistaminice, decongestionante, antagoniști ai receptorilor pentru leucotriene sau anti-leucotriene: spray-uri cu steroizi) sau imunoterapia (hiposensibilizare; medicul administrează doze crescând treptat de alergeni pe o perioada de ani).

In cazul unui șoc anafilactic pacientul poate necesita resuscitare, inclusiv administrarea de oxigen supimentar, lichide intravenoase și necesită monitorizare atentă.  

Conform OMS, 235 de milioane de oameni suferă e astm, fiind cea mai frecventă boală cronică în rândul copiilor. În Europa, până la 40% dintre persoanele care suferă de alergii respiratorii pot să aibă alergie la polen. S-a raportat că mai bine de 170 de produse provoacă alergii suplimentare. Imunoterapia poate ajuta la reducerea simptomelor cu până la aproximativ 85% dintre persoanele cu rinită alergică.  

Mai multe detalii pot fi aflate pe site-ul www.sigmedclinics.ro, pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 0733 256 445.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare